torsdag 2 juni 2011

Blå Stjärnan igår och bild på halsband...

Japp då åker man hem i lugn och ro från jobbet så ringer min mamma att vi måste skynda oss med gråten i halsen då Cissi blöder nåt fruktansvärt från örat, snacka om att få världens chock, fatta nada.
Mamma säger vidare att mormor skulle släppa ut de i trädgården och så satt det en katt under altanen som de sprang efter katten har snittat Cissi i örat... när mamma först sa att hon blödde "i" örat trodde jag att hon typ fått en pinne eller nåt som fastnat i örat och att hon slitit upp nåt inuti örat... mamma hade precis kommit hem då detta hade hänt och mormor försökte så gott hon kunde stoppa Cissi blödning... men det gick inte så bra då hon vart ensam.
Lätt sagt att skynda sig hemåt i rusningstrafik... satt som på nålar i bilen, hann till och med bli illamående :(
När vi väl kom fram hade mamma satt på Cissi bandage runt huvudet för att försöka stoppa blödningen på nåt sätt, det såg inte roligt ut hemma hos mamma, det var bokstavligen blod överallt, hela köket på altanen... och Cissi började att bli hängig så vi var rädda att hon hade förlorat mycket blod, svårt var det att uppskatta då det droppade lite överallt...

Vi åkte in till Blå Stjärnan i Göteborg då det var lättast och snabbast att ta sig dit i rusningstrafiken, annars brukar vi åka till Västra Djursjukhuset, i Sisjön/Frölunda men det skulle ta alldeles för lång tid och vi var alldeles för oroliga för Cissis öra.
Ciara blev riven över nosen, under hakan och i läppen... så hon kom lindrigt undan...

Vi antar att detta var en vildkatt, men det är första gången som jag sett en katt klå upp två hundar så... annars brukar de ju fly för kung och fosterland när de bli jagade av hundar.
Vår gamla katt Kitcha var dock en katt utav den typen att han backade inte för hund, men det var när han mötte en inte två som kommer springades mot en, då hade han såpass mycket vett i sig att han stack.

Men visst finns det katter som kan ta upp en fight mot hundar, men denna tog då alla pris och mot två hundar! och gott om träd fanns det i trädgården också för katten att klättra upp i, fattar inte vad den hade där att göra i första taget, mammas trädgård är inhägnad och hundarna är där varje dag på dagarna, kände inte katten av hundlukten?? det kanske de inte gör, vad vet jag, men här hemma kommer ingen katt in i vår trädgård(också inhägnad)

Jag hoppas att Cissi främst lärt sig en läxa och inte kommer att springa efter en katt det första hon göra i framtiden eller så kommer det kanske bli tvärt om, men jag hoppas på det förstnämnda likaså för Ciaras del

Cissi behövde inte sys, men kommer att få två jack i örat, varav ett var de tvungna att ta bort brosk ur som kommit upp, och ett ärr efter en rejäl reva på öronsnibben.... som blödde mest faktiskt och till och med imorse, nu har det slutat blöda när jag tog av bandaget. Cissi satt i tratt förut och var fruktansvärt olycklig!
Nu är hon utan bandage och tratt och sitter med mig i data rummet då jag har ställt för kompostgaller för dörren så jag kan hålla koll på henne och lilla tjejen är enormt trött efter gårdagens alla bravader...

1700 kr fattigare är vi men glada att Cissi klarade sig utan större skador....







Sydde halsband till DeDe en amstafftjej och nu har matte Paula fotat DeDe i halsbandet :)
Halsbandet beställdes för att ha ett matchande till weightpullselen och det lyckades ju nästan perfekt :)
Här kan ni läsa mer om Paula och DeDe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar